Les Pimes de Formentera critiquen la gestió del Consell

506
Pep Mayans, president de PIMEF

La PIMEF de Formentera ha presentat aquest matí la memòria anual d’activitats, en la qual destaquen, el creixement en nombre de socis, per sobre dels 250 i l’oberturisme de l’entitat a altres teixits empresarials com la pesca, els taxis, les estades vacacionals, usuaris del port i els agricultors professionals, representant així a tots els sectors empresarials de l’illa.
També destaquen la labor de la patronal en tot el procés de la Covid i en com han anat reaccionant a les diferents mesures en connivència amb els seus socis i les administracions.
Però més enllà del balanç, la presència dels mitjans, ha servit perquè els membres de la directiva fessin públiques diferents incerteses i algunes queixes respecte a la gestió del Consell de Formentera en diversos aspectes.
En aquest sentit, el president de la PIMEF, Pep Mayans, ha obert foc confessant que “Quan comencem a llegir titulars que anuncien una temporada espectacular i sembla que tot serà de color de rosa, jo particularment em pos a tremolar”. Mayans va voler referir-se a les dificultats amb les quals es troba el sector turístic, en un any en què “els preus han pujat estrepitosament. Parlem de tots els preus: el lloguer, els combustibles, l’energia, la cistella de la compra, etc. Això fa que Formentera sigui menys competitiva a l’hora d’atreure a treballadors, que prefereixen altres destins amb una carestia de la vida, més econòmica”.
Incerteses i queixes
Fent balanç de l’inici de la temporada, la patronal qualifica el mes de maig de “dolent” i el mateix passa amb juny, fins a l’arribada del pont de Sant Joan en que “s’ha animat”.
En aquest sentit, el president de la patronal ha estat molt critic amb la gestió del Consell en la retirada de la posidònia i el retard de l’entrada en funcionament dels serveis de platja: “Si vols tenir gent a l’inici de la temporada, has de tenir tota la infraestructura impecable abans que comencin a arribar els turistes. Nosaltres no tenim mesquites ni Alhambra que visitar, el nostre atractiu són les platges i no podem tenir la posidònia amuntegada sense retirar i els quioscos, les hamaques i les ombrel·les sense muntar”. Segons el president de PIMEF aquests assumptes han contribuït a donar una “mala imatge de Formentera i hem rebut moltes queixes per part dels nostres clients”.
Mayans també ha apuntat que “enguany és impensable contractar a algú sense oferir-li un habitatge digne, la qual cosa encareix moltíssim el capitul de personal”
Per la seva part la secretària general de la PIMEEF, M. Àngels Marí, ha afegit “altres destins de la península, estan funcionant molt bé i això està fent que molts treballadors hagin decidit no venir o bé els empresaris han hagut d’incrementar els sous, amb el consegüent encariment, que és impossible repercutir en el servei, ja que seria insostenible”.