Les Pitiüses tenen una central de rastreig del Coronavirus

11

A partir d’ara les Pitiüses comptaran amb una central de rastreig del coronavirus. La componen vuit infermeres, dos tècnics en cures auxiliars d’infermeria i dos auxiliars administratius.

Aquest rastreig fins ara es feia des de Mallorca, amb la participació de la central de coordinació de Covid-19 de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

Aquesta central estava integrada fins ara per quatre persones que s’encarregava del seguiment de contactes estrets, dels garbellats, proves a immigrants i de la coordinació de les Unitats Volants (UVACs). Amb els reforços es compta amb un equip de 12 professionals.

Augmenten les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus

D’altra banda, s’han activat de nou quatre UVACs avançades que componen una metgessa i una infermera en els centres de salut de Sant Antoni, Vila, És Viver i Santa Eulària. Se sumen a la de Formentera que ha estat activada des del primer moment i a les quatre bàsiques operatives d’Eivissa en els mateixos centres.

D’aquesta manera, es compta ara amb nou UVACs, cinc d’elles avançades (quatre a Eivissa i una a Formentera) i quatre bàsiques.