Les professores Esperança Riera i Pilar Castelló, Premi Ramon Llull 2020

139

Els premis Ramon Llull volen reconèixer les trajectòries professionals d’aquestes dues mestres formentereres dins l’àmbit educatiu públic, “enriquint i consolidant l’escola pública de Formentera” durant els seus anys d’exercici.
Pilar Castelló tot i que eularienca de naixement, va ser la primera dona a ocupar una plaça de funcionària de carrera a l’Ajuntament de Formentera a finals dels anys setanta. A finals dels anys vuitanta es va incorporar a l’educació, primer com a mestra i després com a directora del Col·legi Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc, fins que es va jubilar ara fa quatre anys.

Pilar Castelló, recollint el premi Sant Jaume. Foto: G.R.

Pilar Castelló també va rebre el Premi Sant Jaume del Consell de Formentera l’any 2017.

Esperança Riera ha set mestra durant trenta-set anys, amb una especial vinculació al poble que la va veure néixer, El Pilar de La Mola. L’escola de La Mola és dels pocs centres rurals unitaris que queden a les Illes Balears, amb diferents nivells dins d’una mateixa aula. Aquest model educatiu arrelat a l’entorn ha set defensat durant el seu període com a directora de l’escola, com una opció educativa arrelada a l’entorn. N’Esperança també va rebre el Premi Sant Jaume del Consell de Formentera, el passat any 2018.
Enhorabona a ambdues