L’esperat servei d’hemodiàlisi de Formentera finalment serà realitat el pròxim dia 21

117

L’esperat servei d’hemodiàlisi a l’hospital de Formentera finalment serà realitat el pròxim dia 21 de novembre. Aquesta bona notícia permetrà als actuals 3 pacients evitar 3 desplaçaments setmanals a Eivissa, especialment complicats ara que comença la temporada de temporals.
Ara fa 2 anys que la consellera de Salut, Patrícia Gómez va descartar al Parlament Balear que es pogués oferir el servei d’hemodiàlisi a Formentera per no complir els estàndards de qualitat. La mobilització dels pacients formenterers i el suport popular i mediàtic, han fet que just dos anys més tard, el servei d’hemodiàlisi sigui una realitat a l’hospital de Formentera. Quan Formentera Ràdio va començar a denunciar aquest assumpte, eren 3 els usuaris que s’havien de desplaçar 3 voltes per setmana a Can Misses en plena pandèmia de la Covid i amb totes les dificultats que això suposava, especialment en dies de temporal

Carlos Tur, un dels veterans pacients de l’hemodiàlisi

D’aquells 3 pacients ja només queda en Carlos com a usuari, en Tato va ser trasplantat amb èxit a principis d’aquest any i en Francisco Mayans de 84 anys va faltar fa alguns mesos. Però Formentera torna a tenir 3 pacients que necessiten l’hemodiàlisi per a poder viure i a partir del dia 21 ho podran fer al costat de ca seua.
El nou servei de l’hospital de Formentera incorpora 4 places d’hemodiàlisi i una planta d’aigua ultrapura per als tractaments. S’ha hagut de contractar a un nefròleg i personal d’infermeria per a poder assistir el servei, que també funciona amb pacients d’oncologia i odontologia des de la setmana passada.