L’IES Marc Ferrer amplia la seva oferta formativa

192

En els darrers anys, l’Institut Marc Ferrer de Formentera ha anat adaptant la seva oferta en Formació Professional a les necessitats de l’illa. La darrera mostra és la incorporació enguany del Grau Mitjà d’Atenció a la dependència, que en els alumnes podran acabar en el pròxim curs.
Per al curs vinent l’institut de Formentera ofereix els graus mitjans de Gestió Administrativa, Serveis de Restauració i Cuina i gastronomia, i la més recent incorporació, pensant en la posada en marxa de la futura residencia geriàtrica, el grau mitjà d’Atenció a la dependència, com explica Pere Ribes, Cap d’estudis “Aquest és un cicle que va sortir entre el Consell i Conselleria d’Educació, estem formant a les persones que acabaran cuidant a la gent major de Formentera en la residència”
La professora, Mireia Navarro explica que “En aquest mòdul, treballem diferents tipus de continguts, alguns relacionats en el que és l’assistència tècnica en les persones amb dependència i altre en el treball psicosocial, per poder-les ajudar i el perfil que tenen els usuaris, perquè la nostra intervenció s’adeqüi a les limitacions que ells presenten”.
La resta de mòduls pensats per a cobrir les necessitats del mercat turístic, estan aconseguint un alt índex d’inserció laboral, com explica Pere Ribes: “L’alumnat comença a demanar més els estudis de Formació Professional, perquè veuen que tots els alumnes que acaben la formació tenen feina”.
La Formació Professional ha set durant molts anys l’aneguet lleig de l’educació, però darrerament ha anat consolidant una oferta potent per a un mercat necessitat de tècnics. El Ministeri ha anunciat la creació d’una llei orgànica per potenciar la Formació Professional. Ho explica un dels professors, Pepe Salvador, “La Unió Europera ja no demana només que tinguis l’ESO, sinó que també demana que tengues almenys un títol de grau mitjà. El que hem de fer tots els implicats és unir esforços amb la patronal, els sindicats i els governs per a fer una FP més moderna, inclusiva, sostenible i digital”.
L’institut Marc Ferrer compta amb unes noves instal·lacions per desenvolupar un ensenyament amb una metodologia activa.