L’IES Marc Ferrer té 16 places de professors per cobrir

254
Alumnes en un dels examens d'avui a l'IES Marc Ferrer

El curs escolar és a punt de començar i un any més es repeteixen els problemes per a incorporar professors, tot i que enguany s’han agreujat, segons ha pogut saber Formentera Ràdio. A principis de mes l’institut tenia 35 places per cobrir i aquesta setmana el número s’ha reduït fins a les 16 vacants. A l’espera d’un nou tràmit que permeti cobrir alguna plaça més, apareix l’etern problema de la manca d’habitatge.
També està dificultant la situació el procés d’estabilització de places i les oposicions que han tengut lloc recentment. Per la seva banda, el sindicat de l’ensenyament insisteix a dir que el problema de l’habitatge tant a Formentera com a Eivissa ha fet que molts docents hagin renunciat a la seva plaça a les dues illes. Els professors tenen 72 hores per trobar una vivenda quant se’ls assigna a una illa que no és la seva.
Pel que fa als col·legis públics de l’illa falten 13 places per cobrir.
En aquest sentit, ja hi ha cinc docents nou vinguts que s’allotgen a la casa de colònies de Sant Francesc, tot i que aquest cap de setmana l’hauran d’abandonar, ja que hi havia reserves prèvies i dilluns podran tornar. Aquesta és una solució provisional a l’espera de trobar mecanismes que permetin realment que els docents puguin accedir a un habitatge digne per a tot el curs.