Llorenç Córdoba i l’equip de Sa Unió prenen possessió del nou Consell de Formentera

302
Llorenç Córdoba amb la seva família

Tarda calorosa la del passat dissabte en la que es va fer petita la sala de plens del Centre de Dia per acollir el Ple de constitució del nou Consell Insular de Formentera, amb la presència de molts ciutadans de Formentera, autoritats, representants de les forces vives pitiüses i la de la nova presidenta del govern balear, Marga Prohens que va voler acompanyar al nou president de la institució insular i a la resta de consellers de govern que des d’aquest dilluns faran feina en les 9 noves conselleries.

Llorenç Córdoba agafa el bastó de comandament de la mà de l’expresidenta, Ana Juan

Els parlaments de tots els que van pujar al púlpit van ser breus i el del president presentant el seu programa de govern, acabava així: “promet que treballarem, promet estabilitat, promet que dialogarem i us promet que quan s’acabi la legislatura podrem passar comptes i assegurar que tot això que us he promès avui, ho hem pogut complir”.
El programa anunciat per Córdoba en la seva intervenció inclou mesures econòmiques com la necessitat de negociar un règim econòmic especial «que compensi els costos de la doble insularitat, la reducció de taxes i impostos com l’IBI o l’aigua i incentius fiscals per a propietaris que lloguin els seus habitatges tot l’any, a més d’ajudes a inquilins».
El president també va anunciar dotar a la Policia Local amb «suficients efectius per a cobrir el servei en tot moment i cada dia» i millorar la dotació del cos de bombers.
Quant a mesures dirigides a nens i joves, el president va avançar la creació d’espais d’oci recreatiu i de nous parcs infantils, a més de la rehabilitació dels col·legis de la Mola i Mestre Lluís Andreu i l’ampliació de l’institut Marc Ferrer.

Els Consellers de Sa Unió amb el nou president, Llorenç Córdoba i la nova presidenta balear, Marga Prohens

Més i millor formació professional, més ajudes i més beques per a estudiants són unes altres de les propostes que el nou executiu insular es compromet a dur a terme al llarg d’aquesta legislatura.

Quant a Cultura i Patrimoni, Córdoba va voler subratllar que, treballarà per mantenir «les nostres arrels i la nostra història, recuperant la imatge tradicional, incentivant la rehabilitació de parets de pedra seca, aljubs i cases tradicionals, així com el patrimoni saliner». Unes mesures que s’implementaran amb la creació de nous espais culturals «i d’un centre polivalent en l’antiga escola de Sant Ferran».

La sala de plens va quedar petita

Un altre eix bàsic que va avançar el nou president gira entorn de la cura de la terra i la mar, per la qual cosa va anunciar que es desenvoluparan les infraestructures previstes en el Pla Director de Residus per a implementar matèria orgànica, «adequar l’estació depuradora a la demanda actual i futura». Córdoba va insistir en el seu discurs d’investidura en què es desenvoluparà un pla d’accés a la mar «amb l’objectiu de millorar el fondeig en s’Estany des Peix i augmentar les alternatives per a residents». També es va comprometre a «reclamar i lluitar per una delimitació de costes justa que garanteixi la conciliació de la protecció del domini públic marítim terrestre amb els drets dels afectats».