L’Obra Cultural Balear de Formentera presenta la primavera de Cultura

86
Programa de la Primavera de Cultura

Després que l’any passat la primavera de Cultura de Formentera quedés en gran part afectada per l’estat d’alarma, enguany l’Obra Cultural es vol rescabalar i ha preparat un ampli i complet programa, que començarà demà amb la paradeta de llibres de Sant Jordi a la plaça de la Constitució.
La setmana vinent es presentarà el poemari “Planeta Tigre” d’Eva Tur amb l’actuació musical de Genis Campillo (podeu consultar actes i horaris a la foto de l’article), la música, continuarà l’1 de maig amb el concert de Barnasants amb Clara Fiol i Joan Vallbona i l’11 de maig un dels actes més emotius, l’homenatge a Vicent Serra Blai, professor molt estimat a l’illa que va traspassar el passat any i en el que participaran molts dels seus alumnes i companys.
El Concert de Feliu Ventura i la Dotzena trobada de Poetes donaran pas a un altre dels actes destacats del programa, un debat sobre territori i model d’illa amb la participació de polítics i gent de la cultura i l’ecologisme.
Aquest és un dels actes centrals del programa, segons Maria Teresa Ferrer, presidenta de l’OCB Formentera, “Enguany ens preocupa especialment el model d’illa i com gestionem el territori i per això volem escoltar veus molt diverses, per saber cap a on dirigeix Formentera el seu futur en aquest sentit. Serà un debat molt interessant”.
Ja al juny, actuarà Andreu Valor i tendrà lloc una diada per la llengua en col·laboració amb la Plataforma per la Llengua. Ferrer manifesta que “La llengua pròpia de Formentera passa per un dels seus pitjors moments en els darrers 40 anys i hem de defensar el seu ús, el castellà està guanyant terreny i no podem perdre tot el terreny guanyat en les darreres dècades”.