L’Obra Cultural Balear de Formentera recupera la revista Miranda

22

20 anys després de la seva primera edició, l’Obra Cultural Balear de Formentera recupera la revista MIRANDA, dedicada a la llengua, la història, la cultura popular i el model turístic de l’illa amb articles d’historiadors, científics i tècnics molt interessant. La revista serà presentada aquest dijous al Centre Antoni Tur “Gabrielet” però ja es pot trobar a les llibreries.
Miranda 2021 està dedicada a Vicent Serra Ferrer “Blai” que ens va deixar l’any passat i que l’any 1977 fou un dels fundadors i president de l’Obra Cultural Balear de Formentera, el seu bon amic, Andreu Ferrer “Morna” és un dels participants a la revista amb un article dedicat a la seva memòria, però n’hi ha molt més com els dels historiadors Santi Colomar i Artur Parrón, el de l’exalcalde, Isidor Torres parlant de la lluita ciutadana de les entitats cíviques o el del secretari del Consell, Àngel Custodio Navarro, sobre l’encaix de Formentera en la futura llei de consells insulars.

També es parla de la llengua a Formentera amb Ivan Solivellas i de temes més miscel·lanis com el flaó a càrrec de Maria Ferrer Ferrer o de la feina de teixidor al segle XIX amb un treball de Jaume Escandell Guasch.

També s’analitza el paper de la dona en la societat de Formentera el segle passat amb un article de na Raquel González i el model turístic de Balears amb Juan Rodríguez Ferrer entre d’altres.