L’ús de la bicicleta a l’illa de Formentera ha augmentat un 150 % en comparació amb l’any 2017.

57

L’ús de la bicicleta a l’illa de Formentera ha augmentat un 150 % en comparació amb l’any 2017, segons un informe del Consell resultant de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

A més, en comparació amb 2019 aquest augment ha aconseguit el 90 % i ha estat del 10 % en comparació amb 2021. Les dades provenen de la campanya de recompte realitzada en la xarxa viària de Formentera durant els dies de màxima afluència de vehicles, en concret, del 5 al 14 d’agost.

Des del Consell s’han valorat aquestes dades de manera positiva perquè «demostren que hi ha un canvi de tendència en la mobilitat de l’Illa que està fent que s’incrementi l’ús de la bicicleta, un mitjà de transport que s’adapta molt bé a les característiques de Formentera».

Segons l’estudi, els camins més usats a Formentera són el de Sa Guia i el de Es Brolls. En el primer, el 2017 es van comptabilitzar 264 bicicletes en sis hores, mentre que enguany s’han registrat un total de 725 ciclistes. Des de la Conselleria de Mobilitat, s’ha agraït l’aposta de moltes empreses de lloguer de Formentera que han incrementat la seva flota de bicicletes, tant convencionals, com a elèctriques.