Mar Novell ens convida a mirar al terra de Formentera

127
Mar Novell a la seva exposició

Aquesta, no és la primera exposició de Mar Novell (Lleida, 1975) a Formentera, però les anteriors havien mostrat el seu talent amb la pintura i el dibuix, en canvi a “Sòl de Formentera (Una mirada subjectiva)” l’artista mostra una col·lecció de fotografies en blanc i negre d’allò que es veu quan mires el sòl que trepitges. Segons Novell: “Formentera és una illa en la qual allà on fixis el focus, sempre trobaràs bellesa. Però el que propòs en aquesta exposició és baixar la mirada i observar la terra que trepitgem”.

Una de les instantànies de la mostra

I això és el que mostra: el sòl marítim, de pols, arenós, asfàltic, rocós, de terrer, etc. I amb aquestes imatges aconsegueix enquadraments artístics que jugant amb les llums i les ombres desperten la imaginació de l’espectador aconseguint molt diferents interpretacions.
Mar Novell va descobrir Formentera en 2010 en una visita a la seva germana i des de llavors es va enamorar de l’illa i l’ha convertit en la seva font d’inspiració.

Sòl Submarí

Va estudiar filologia francesa i italiana a Barcelona, va treballar en editorials a Itàlia i a França i després en el departament de cultura de la Generalitat catalana en el seu departament audiovisual.
Les fotos que podem veure a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell neixen en la passada tardor de 2020 durant els seus passejos pels camins de l’illa: “Vaig tornar a l’illa per a reconnectar amb mi mateixa enmig d’aquest desastre del Coronavirus i em trob amb molt poc turisme i a més en una situació pandèmica i em pos a caminar i a fotografiar, buscant refugi en la naturalesa. És l’art de fer camí”.

Restes de Posidònia a l’arena

La mostra es pot visitar a la sala de la plaça de la Constitució fins al pròxim 28 d’agost en els horaris habituals.