Matteo Salvinni, ministre d’interior italià indigna a les Pitiüses amb les seves declaracions sobre els migrants

38

I seguim parlant de migrants, però en aquest cas dels 160 que viatgen a bord de l'”Open Arms“, després d’haver ser rescatats per aquest vaixell de l’ONG i que en aquest moment es troba a 30 milles de l’illa de Lampedusa, en aigües de Malta, esperant des de fa 11 dies que algun país els doni permís per entrar a port i desembarcar als migrants.
L’actor Richard Gere va visitar als ocupants aquest dissabte i va donar una roda de premsa donant-los suport.

El ministre interior d’Itàlia, Matteo Salvini va criticar aquesta visita i la tasca d’Open Arms convidant a l’ONG a què “desembarqui als emigrants a Eivissa i Formentera i així es podran divertir”.
Les reaccions no s’han fet esperar i en els seus comptes de Twitter diferents representants de la política local han manifestat el seu malestar per aquest menyspreu públic del vicepresident italià.
Per la seva banda la Presidenta del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer publicava un retret a Salvini dient que “les seves burles no representen a la gent solidària que volem un mediterrani i una Europa acollidora. Volem un món tolerant, multicultural i divers”.
El partit al qual pertany la presidenta, Gent per Formentera declarava en les seves xarxes socials el següent: “Ens escandalitza que el Ministre d’Interior d’extrema dreta del govern italià, faci broma i utilitzi la nostra illa per trivialitzar sobre la dramàtica situació en què es troben els immigrants rescatats i sobre la tragèdia humanitària a la mar mediterrània”.

La diputada de la formació insularista al Parlament Balear, Silvia Tur instava en el seu compte de Twitter a la presidenta balear, Francina Armengol a “reaccionar de manera contundent i exigir explicacions al responsable consular d’Itàlia”.
Els socialistes de Formentera manifestaven en el seu compte que “El ministre italià hauria de recular les seves paraules i demanar disculpes, primer als immigrants pel menyspreu demostrat ca a ells, i després a les nostres illes”.
També es va expressar sobre aquest assumpte el President del Consell d’Eivissa, el popular Vicent Marí que s’adreçava a Salvini per dir-li que “A Eivissa no compartim les seves polítiques populistes i molt menys els comentaris inapropiats i “gracietes” sobre un problema tan greu com la immigració a la mediterrània”.
I Ciutadans Eivissa feia un tweet de resposta al de Salvini manifestant: “Sr. Salvini, no hi ha res més mesquí que un extremista que menysprea la vida de persones que no han tengut les mateixes oportunitats que vostè. Des de Cs lamentem profundament que persones com vostè siguin capaços de fer tweets com aquest”.

Per la seva banda l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz era més contundent en la seva piulada i s’adreçava a Salvini dient-li “És vostè un feixista miserable, abans de parlar d’Eivissa rentis la boca, feixista sense ànima”.