Medalla d’or als periodistes de Formentera

79
Jordi Carbó a l'estudi de Formentera Ràdio (Informació de proximitat)

El ple extraordinari del Consell de Formentera a aprovat per unanimitat la proposta d’atorgament de les Distincions Honorífiques per a l’any 2021, amb motiu de la celebració de Sant Jaume, Diada de Formentera. El ple ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de Formentera al Col·lectiu professional de la informació de Formentera.
La presidenta Alejandra Ferrer ha manifestat que “aquest premi s’atorga en reconeixement de la seva tasca d’aproximar la notícia i la realitat local a la ciutadania de Formentera i, per tant, garantir un dels drets humans cabdals, el de la informació, pilar indiscutible dels pensaments més lliures i independents”. Aquesta distinció cobra especial rellevància després de tota la feina que estan fent els periodistes i informadors de Formentera durant la pandèmia.
Premis Sant Jaume

Reis Mags 2020 a La Mola

Associació Reis Mags de Formentera
En reconeixement de l’impuls i compromís social en l’organització de la cavalcada dels Reis Mags i la celebració de la Mitjana Festa de Nadal, així com altres activitats solidàries, culturals i festes populars, com a expressió de la identitat local i mostra de la cultura popular de Formentera.

 

Foto: Reinald Wünsche

Fonda Pepe
En reconeixement de una trajectòria empresarial iniciada als anys cinquanta, i que continua avui dia, com a establiment emblemàtic de la nostra illa, esdevenint punt de trobada indiscutible, ja des de la seva fundació, de la multiculturalitat incessant de l’illa, i a la qual continua conferint identitat i singularitat.

Teixits J Marí Serra
En reconeixement de la seva llarga trajectòria empresarial, originada a mitjans del segle passat, com a comerç familiar dedicat a la venda de teles i productes tèxtils, i que s’ha convertit en un dels establiments emblemàtics i de referència de Formentera.

La Reme

Filla adoptiva
S’ha acordat atorgar la distinció en la categoria de Filla adoptiva a títol pòstum a: Remedios Castillo Cañas (Granada, 1940 – Formentera, 2021). En reconeixement a la seva tasca com a ceramista i, sobretot, a la seva apassionada trajectòria com a divulgadora d’aquesta disciplina durant més trenta anys a l’illa, tot contribuint a desenvolupar la imaginació i creativitat de tants formenterers i formentereres, així com pel seu compromís de promoure la convivència i participació ciutadana de l’illa, i en defensa de la igualtat.

La presidenta ha felicitat, en nom propi i de tot l’equip de Govern, a tots els premiats i els ha convidat l’Acte institucional de lliurament de les distincions honorífiques de l’illa que se celebra el dissabte 24 de juliol a les 20 h al Pati del Far de la Mola. El públic hi haurà d’estar mitja hora abans de l’inici de l’acte per poder accedir ordenadament al pati de butaques. L’acte es retransmetrà a través del Canal de YouTube del Consell i de la Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF TV).