Mig any de presó per a dos guàrdies civils per robar 8.000 euros a l’aeroport

21

Les defenses dels dos agents han arribat a un acord amb la Fiscalia en el que els agents han reconegut els fets i han evitat així la celebració de judici.
Les penes han quedat rebaixades, ja que la Fiscalia demanava per a cadascun dels acusats una condemna de 4 anys de presó.
També se’ls hi ha impost una inhabilitació per a càrrec públic d’agent de la Guàrdia Civil mentre duri la condemna. Els dos agents no ingressaran a la presó, ja que se’ls ha suspès la pena de presó, pel fet reunir tots els requisits, amb un termini de garantia de dos anys.
Els fets jutjats van ocórrer el setembre de 2015, quan un diplomàtic de l’ambaixada d’Aràbia Saudita a França, anava a agafar un vol a l’aeroport d’Eivissa.
El diplomàtic duia un sobre amb sous, que va ser interceptat per un vigilant de seguretat a la zona d’embarcament. Un dels guàrdies va dur a l’home a una oficina de la benemèrita, a on van treure els diners, que sumaven 47.000 euros en bitllets de 500.
Els agents van estendre els sous damunt la taula i van explicar al funcionari saudita que la quantitat permesa era de 10.000 euros i la resta era il·legal. Un dels agents es va endur a l’home a una altra oficina amb el pretext de fer unes gestions a l’ordinador i mentre l’altre agent va agafar 6.000 euros. A més, quatre bitllets de 500 euros es van quedar damunt la taula. Finalment, el diplomàtic va ser acompanyat per un dels agents fins a la porta d’embarcament.
Els condemnats entregaran en els pròxims dies els 8.000 euros sostrets a la víctima.