Moni Formentera sorprèn en color amb “Renéixer” al “Gabrielet”

16

Mònica López, va deixar enrere la seva Menorca natal fa 23 anys, per venir a fer feina a Formentera. L’illa la va rebre amb els braços oberts, gràcies al seu carisma i va arrelar, creant una família.
La salut l’ha posat a prova en dues ocasions, “la primera fa deu anys, va ser relativament fàcil de superar” explica Moni Formentera. Però fa dos anys el càncer va tornar a reptar-la i aquesta vegada més violentament: “em vaig passar quatre mesos molt durs a Can Misses i encara m’estic recuperant”.
Al llarg de tot aquest temps, l’artesania i l’art han set de gran ajuda per a Moni Formentera i es nota en la seva obra, plena de vida i color.
Quan se li va proposar exposar per primera vegada a la seva vida “em va agafar per sorpresa, jo ho havia fet més com un hobbie que com alguna cosa professional”. Però finalment es va animar i “ara estic molt satisfeta, he venut vàries obres i les crítiques són molt positives”
Resina i “Pooring
Na Moni fa ús de dues tècniques ben diferents, d’una banda la resina li permet donar forma a làmpades, penjolls i altres adorns. I per l’altre el “Pooring” li permet “jugar amb la pintura, bufant-la o movent-la fins que aconsegueixes la forma desitjada”.
La mostra es pot visitar fins al 3 d’agost al Centre Antoni Tur “Gabrielet” en horari de 10 a 14 i de 19 a 21 hores.