Neixen 10 tortuges a la platja des Cavallet (Eivissa)

12

Deu tortugues marines (Caretta caretta) han nascut aquesta matinada a la platja d’es Cavallet, segons ha informat el Govern Balear.

És la primera vegada que es documenta el naixement en sorra d’aquesta espècie a l’illa i corresponen al niu de la posada del juliol passat en Cala Nova que, per a garantir la seva viabilitat i unes condicions òptimes de desenvolupament, es va traslladar a aquesta platja on han acabat fent eclosió els ous. Els petits quelonis han nascut després de 58 dies d’incubació.

Les persones que custodiaven el niu, les han preparat per al seu trasllat al Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura on es criaran fins que tinguin el pes i la grandària adequats per a tornar-les a deixar en la mar.

Amb el naixement d’aquesta desena de tortugues, ja són dotze les que han nascut d’aquesta posada. El passat 1 de setembre van néixer dos exemplars dels únics ous viables que es van traslladar a les incubadores del Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), a Mallorca després de 49 dies. Cal recordar que la posada va ser de 99 ous, dels quals, seguint el protocol establert, una part es van emportar a les incubadores, mentre que la gran majoria van quedar en el niu.

Des del passat 28 d’agost, prop de setanta voluntaris i voluntàries del GEN-GOB, de l’Associació de Voluntaris d’Eivissa i particulars, juntament amb l’equip del Parc Natural, custodien el niu durant les 24 hores. Aquesta custòdia continuarà activa, ja que encara queden 69 ous per fer eclosió. Una vegada s’hagi passat una nit sense nous naixements, es procedirà a obrir el niu per a veure si algun exemplar ha quedat atrapat i saber si algun dels ous que puguin quedar són viables.