Nou pla de gestió de pesca entre les Pitiüses i Alacant

16

El director general de pesca, Joan Mercant, ha explicat que espera que a primers d’any  entri en funcionament el nou pla de gestió de pesca demersal, que regula les captures en els fons marins. Aquesta setmana es va celebrar una trobada entre administracions públiques i confraries implicades.

Les direccions generals de Pesca i Medi Marí i de Polítiques de Sobirania Alimentària han presentat als pescadors de Sant Antoni de Portmany el programa Del mar a la taula, que s’ha engegat a Mallorca i ara es vol estendre a la resta d’illes. L’any que ve els escolars eivissencs visitaran les instal·lacions pesqueres per conèixer el valor i varietat del peix local.

També s’han reunit amb les confraries de pescadors de Formentera i Eivissa per començar a definir la incorporació d’aquestes al programa ‘Conèixer els productors’. Una iniciativa molt ben rebuda pels pescadors i que es basa en la promoció del consum de peix local i en apropar l’activitat a través de visites escolars.
Actualment, el programa només inclou visites a explotacions agrícoles o ramaderes que elaborin productes agroalimentaris representatius de les Balears, per donar a conèixer la importància de la producció local i el paissatge que formen. La directora general, Paula Valero, ha expressat que la intenció d’aquest programa és que els més joves coneguin els productes que mengen “en l’edat més sensible per formar-se en una alimentació saludable” i que coneguin “d’on ve el peix que consumeixen i valorin més el seu producte local”.