Nou projecte de parc fotovoltaic a Formentera

64

Un total de 56 projectes s’han presentat a la convocatòria d’ajudes de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’energia (IDAE) per a parcs fotovoltaics a Balears, un d’ells estarà ubicat a Formentera.
Més de mig centenar de projectes de parcs fotovoltaics a Balears opten al finançament de l’IDAE

Segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius en roda de premsa, les sol·licituds presentades sumen un total de 41 milions d’euros i 335 megawatts, la qual cosa suposa més potència i un milió d’euros més que la dotació prevista en la convocatòria, que és de 40 milions i 240 megawatts. Dels projectes presentats en aquesta primera línia d’ajudes de l’IDAE, a més del de Formentera,47 estan a Mallorca, sis a Menorca i dos a Eivissa, illa en la qual encara no hi ha cap.
Aquesta convocatòria deixa clar que creix l’interès del sector privat per invertir en energies renovables.
Les ajudes es distribueixen en funció de la potència del parc. D’aquesta manera els projectes de parcs fotovoltaics més petits, de fins a deu megawatts, rebran una ajuda de fins al 30% del seu pressupost. L’ajuda màxima pels més grans, de més de 10 megawatts, serà del 20%. Entre l’aportació de l’IDAE i la del sector privat, la inversió total arribarà als 260 milions d’euros.
En l’actualitat, Balears disposa d’un total de 38 parcs fotovoltaics. Un d’ells està a Formentera, 35 a Mallorca i dos a Menorca.