Onada de calor fins dissabte

201

Com ve explicant la nostra meteoròloga, Eva Gerez, l’Agencia Estatal de Meteorologia ha emes un avis per Onada de Calor, que estarà actiu fins dissabte al migdia, amb temperatures que avui han superat els 33 graus a l’illa.
A les Pitiüses vam començar la setmana amb alerta groga per temperatures elevades, ahir dimecres, l’AEMET ja va decretar alerta taronja, per avui passar al nivell màxim de risc extrem d’onada de calor, un fenomen que es produeix quan hi ha un augment brusc i perllongat de la temperatura i la humitat per sobre dels valors mitjans del clima habitual i que persisteix durant almenys dos dies consecutius, i aquestes temperatures altes seguiran els pròxims dies.
Un bany a la mar pot ser una bona manera de refrescar-se, tot i que la temperatura de l’aigua del mar està a 25 graus. Però s’ha d’anar alerta amb la insolació, perquè la radiació ultraviolada està al 10 a Balears, que és un índex molt alt.
Els més febles en una onada de calor són les persones grans i els infants i s’ha d’anar especialment alerta amb ells. És important hidratar-se amb aigua, sucs, elevar el consum de fruites i verdures que aportin liquid a la nostra dieta i evidentment evitar l’exposició al sol en les hores de màxima insolació.