“Per aquí es va a Es Caló des Mort?”

82

Acostuma a passar que de cop i volta una platja, una cala o un racó es posa més de moda que altres. Podríem trobar moltes explicacions de per què darrerament Es Caló des Mort és un dels indrets més desitjats pels turistes que visiten la nostra illa.
No cal pensar-hi massa, la cala és una preciositat, el seu color turquesa és de màxima intensitat, les aigües estan generalment calmades en aquesta zona de la costa i els seus varaderos ofereixen comoditat i una “decoració” inigualable.
És per això que molts fan ús de les noves tecnologies per localitzar aquest indret “màgic”. Però alguna vegada les aplicacions que ens han de fer la vida més fàcil, no funcionen correctament.
És el cas de Google Maps quan el destí final és Es Caló des Mort. El mapa virtual condueix al turista fins a Es Ram. El camí des Ram acaba en una zona protegida per Xarxa 2000 i ANEI i de difícil accés a la platja.
Existeix una ruta senyalitzada i de millor accessibilitat però són molts els que fan cas de “Sant Google”.
La gent que viu al camí des Ram que estan molt sensibilitzats amb la fragilitat de l’entorn han posat cartells que diuen “No pasaje a Caló des Mort” i informen els que s’han perdut de quin és el camí correcte.