PÒDCAST: Formentera acull la mostra fotogràfica ‘Insuladas’ de la Irene Larrañaga Arruti. Hem parlat d’aquesta mostra amb la seva autora

67

La Sala d’Exposicions Ajuntament Vell acull, a partir del dilluns 4 de setembre, la mostra fotogràfica ‘Insuladas’ de la fotògrafa Irene Larrañaga Arruti. La mostra fotogràfica proposa un viatge “per mar”, a la solitud de les altres i a la solitud d’una mateixa es conforma d’imatges de les trobades fotogràfiques amb dones que són “ínsula” i que han decidit viure soles a l’illa de Formentera.

La mostra ‘Insuladas’ és una cartografia fotogràfica que sorgeix de retratar a dones que viuen en una solitud conquistada i que al seu torn, equilibren la seva fragilitat a través de la sororitat. Una sèrie de retrats que es completen amb fotografies de paisatges, sempre en blanc i negre, creades després de les sessions fotogràfiques i que reflecteixen el viscut en aquestes trobades, en una illa que d’alguna manera, és també protagonista. Encara que podria ser qualsevol altre lloc, l’illa de Formentera ha estat l’espai triat per a complir aquest projecte, creat en els viatges dels últims cinc anys, i després de retratar i entrevistar diverses desenes de dones.

En definitiva, ‘Insuladas’ és un cant a la llibertat i a la sororitat i al fet que cadascuna es defineixi, no respecte a qui té al costat a cada moment de la vida, sinó que ho faci respecte a si mateixa.

A Formentera Ràdio hem parlat amb l’autora d’aquestes fotografies, la Irene Larrañaga. Aquesta és la conversa.