Possible posta d’ous de tortuga as Ca Marí

220
Imatge d'aquest matí

Aquesta matinada s’han detectat les petjades del que podria ser una tortuga babaua Caretta Caretta a la zona des Ca Marí a Migjorn, davant del Gecko. Tècnics insulars de medi ambient han acordonat la zona, per evitar la presència humana. S’han detectat dos forats amb possibles postes i una segona sortida a mar.
El passat any 2021, al mes de juliol una tortuga marina va intentar desovar a la mateixa zona segons van poder documentar tècnics del Cofib, però una persona que estava a la zona va gravar a la tortuga amb el seu telèfon mòbil i podria ser que aquest fet molestés a l’animal que no es va sentir còmodament i finalment va marxar a fer la posta a un altre indret.
Que fer si trobem una tortuga a la platja?
Si descobrim amb una tortuga marina, cal cridar al Servei d’Emergències 112 de manera immediata i no molestar l’animal. Cal recordar la prohibició de tocar-la, fer-li fotos amb flaix, enlluernar-la, fer moviments bruscs o remors, i evitar en tot moment que ens vegi i s’hi atraquin els cans, ja que es pot espantar i tornar a la mar sense realitzar la posta d’ous. Si descobrim un rastre a l’arena, hem d’evitar trepitjar-lo.
En cas de trobar cries, es demana telefonar primer al 112 i, si és possible, evitar que les tortugues arribin a la mar, recollint-les i mantenint-les humides a l’ombra.