Protecció Civil i Emergències mantenen l’alerta per fortes pluges a Formentera

136

Segons la previsió actual, les precipitacions més intenses es produiran a Formentera, Eivissa i Mallorca a on es poden acumular fins a 70 l/m² en una hora i 150 l/m² en dotze hores.
Demà dimecres, les acumulacions d’aigua podrien superar els 100 l/m² en dotze hores a les Illes Balears, la comunitat valenciana i el sud de Catalunya.
Així i tot el difícil pronòstic d’aquests fenòmens tempestuosos, aconsellen que us mantingueu informats en tot moment i per això us aconsellem que seguiu els pronòstics del nostre home del temps, Jordi Carbó que es van actualitzant cada dues hores.
Recomanacions de Protecció Civil davant les pluges intenses
Si va conduint, disminueixi la velocitat, extremi les precaucions i no es detingui en zones on pugui discórrer gran quantitat d’aigua.
En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tenir en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.
Si comença a ploure de manera torrencial, pensi que existeix risc d’inundació.
No travessi amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver-hi sota l’aigua i localitzi els punts més alts de la zona. No intenti salvar el seu automòbil enmig d’una inundació.
Si es troba en el camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.