Que es pot fer i que no al Nivell 3? Que es podrà fer la Nit de Cap d’Any?

216

El Consell de Govern Balear ha aprovat aquest matí elevar Formentera a nivell 3 d’alerta sanitària i endurir les mesures restrictives de nivell 4 per a Mallorca, atès que la situació de la pandèmia de Coronavirus ha empitjorat els darrers dies. Aquestes mesures, que tenen per objectiu evitar les aglomeracions i les situacions que puguin afavorir els contagis, afecten principalment la capacitat, els horaris i les jornades d’obertura de l’activitat comercial i també de la restauració. Les noves restriccions entren en vigor demà, 29 de desembre, i romandran vigents fins al dia 12 de gener.
Pel que fa als principals indicadors epidemiològics, cal dir que, en les darreres dues setmanes, la incidència acumulada a catorze dies (IA14) s’ha duplicat a les Illes Balears i ha passat de 257 casos per 100.000 habitants el dia 11 de desembre a 522 casos per 100.000 habitants el dia 25 de desembre.
Resulta especialment preocupant la taxa de positivitat a l’illa de Mallorca, que es troba al 8,92 %, quasi tres vegades per damunt del llindar, mentre que a l’illa de Formentera la taxa es dispara fins a un 17,5 % (encara que en aquest cas cal considerar l’efecte distorsionador que suposa la població reduïda en aquest indicador).
Canvis a Formentera
A Formentera
, els canvis principals són que les reunions socials passen a estar limitades a sis persones tant en interiors com en exteriors, es redueix la capacitat interior, que en funció de la ventilació oscil·larà entre el 30% i el 60% i a les terrasses es manté al 75%, però amb agrupacions de taules de sis persones com a molt. Altres de les mesures que s’apliquen són la reducció de la capacitat en els llocs de culte del 50% al 30%, així com en els espais culturals i en els comerços passen del 75% al 50%. En el cas de les instal·lacions esportives cobertes, la capacitat es redueix del 50% al 25%, mentre que a les descobertes passa del 75% al 50%.
Dies 31 de desembre i 1 de gener
A Formentera es podran reunir 10 persones per dinar o sopar. Es recomana que totes siguin de la mateixa bombolla o un màxim de dos nuclis de convivència i el toc de queda serà a les 01.30 hores la nit de Cap d’Any.

ENQUESTA:

Si vols pots participar en la nostra enquesta sobre aquest assumpte:

Creus que el Nivell 3 de restriccions reduirà el nombre de contagis de Coronavirus?

Loading ... Loading ...