Queda anul·lat pel Suprem el toc de queda i la limitació de reunions socials a Balears

49

El Tribunal Suprem ha anul·lat el toc de queda i la limitació de les reunions socials a Balears per considerar que no són proporcionals tenint en compte la situació epidemiològica en el territori.

Segons han informat fonts jurídiques a Europa Press, el Suprem ha considerat que no és procedent autoritzar aquestes mesures basant-se únicament en principis de prudència, entenent que no queden prou justificades les restriccions acordades pel Consell de Govern.
El Tribunal resol així el recurs de cassació plantejat per la Fiscalia contra l’acte del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que va autoritzar, per segona vegada, el toc de queda en la Comunitat i les limitacions a les reunions socials aprovades pel Govern.

L’acte del TSJIB havia comptat amb el vot particular de dues magistrades, que van considerar injustificats el toc de queda i les limitacions a trobades socials en espais privats.

El Tribunal ja havia autoritzat el 7 de maig restriccions similars, però no van poder recórrer-se davant el Suprem perquè encara no havia entrat en vigor el decret estatal que habilitava aquesta possibilitat.