Qui haurà d’anar a treballar demà i qui no?

346

Després de l’anunci del President del Govern, Pedro Sánchez de l’enduriment del confinament a partir d’aquest dilluns 30 de març i fins al 9 d’abril, tots els treballadors de les activitats considerades no essencials no hauran d’anar a treballar i percebran el seu salari en concepte d’un permís retribuït recuperable.
Les categories essencials, segons el Consell de Ministres són: Alimentació i serveis bàsics que inclou restauració amb entrega a domicili, subministraments bàsics com aigua potable, combustibles i autopistes.
Les forces armades i policies, especialment els treballadors en atenció a víctimes de violència de gènere i d’atenció a immigrants i CETIS a més dels serveis funeraris.
Les empreses reconvertides a fabricació de logística sanitària i les de transports com correus i el servei postal universal.
En tasques administratives podran fer feina les notaries, les gestories i assessories i els advocats. Els treballadors de la Seguretat Social pel pagament de pensions, l’activitat sindical i els mitjans de comunicació i meteoròlegs.
La resta de 40 categories incloses com a activitat essencial el trobareu en el text del Reial Decret, que podeu llegir aquí:
https://confilegal.com/wp-content/uploads/2020/03/REAL-DECRETO-LEY-PERMISO-RETRIBUIDO.pdf.pdf