Regne Unit imposa de nou la quarantena als turistes procedents d’Espanya

35

El Govern del Regne Unit ha exclòs a Espanya de la llista de països segurs exempts de quarantena, la qual cosa significa que els viatgers que arribin d’allí hauran d’aïllar-se catorze dies en territori britànic, va confirmar aquest dissabte el ministeri de Transport.

Un portaveu del ministeri va precisar que la mesura entrarà en vigor aquesta mitjanit i s’aplicarà a tot el territori espanyol, incloses les illes Balears i Canàries. L’exclusió del llistat, en el qual s’inclouen països com França, Alemanya, Estònia o Eslovènia -però no Portugal o els Estats Units-, significa que els viatgers que arribin d’Espanya hauran de tancar-se durant catorze dies en un domicili al Regne Unit, sota pena de multa de fins a mil lliures (1.072 euros).
La decisió de l’Executiu britànic es produeix després que diverses comunitats autònomes espanyoles hagin notificat avui nous brots de COVID-19 i un augment de contagis, mentre que les dades del sistema de rastreig evidencien l’escassa capacitat per a identificar i vigilar els contactes de cada cas recentment diagnosticat.
La premsa britànica parla d’una segona ona a Espanya i el govern de Johnson tem que la situació empitjori a Regne Unit, per la qual cosa ha decidit treure a Espanya de la llista de països segurs.

El Govern demana establir un corredor aeri segur

El Govern de les Illes Balears està treballant en les darreres hores per establir les bases per a un corredor aeri segur amb el Regne Unit, una vegada el Govern britànic ha decretat una quarantena per a tots els viatgers que tornin d’Espanya.

 

La decisió del Govern britànic ha estat valorada amb gran preocupació pel Govern balear, ja que suposarà un greu perjudici per a l’activitat turística de les nostres Illes.

Un dels principals arguments per defensar la instauració d’un corredor segur entre les Illes i el Regne Unit és la situació epidemiològica del nostre arxipèlag. Les Illes presenten una incidència acumulada de 8 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies, mentre que en el Regne Unit aquesta incidència és del 14,1 i al conjunt d’Espanya, del 37,9.

Per altra banda, Gran Bretanya ha exclòs les illes Balears i les Canàries de la recomanació als seus ciutadans de no viatjar a Espanya. Aquest fet permet que les assegurances de viatge segueixen operant.