Restaurants oberts fins a les dues de la matinada

61

El Consell de Govern ha aprovat que a Formentera la prohibició de trobades socials entre no convivents es retarda a les 2 h de la matinada (i fins a les 6 h), mentre que a Eivissa i Mallorca es manté com fins ara, entre la 1 h i les 6 h. Així s’ha acordat després de la resolució de la consellera de Salut i Consum, en la qual s’analitza la situació de cadascuna de les illes i es fixen les mesures en funció de la situació sanitària i epidemiològica.
Pel que fa a la capacitat màxima per taula a Formentera serà de 8 a l’interior i 12 a l’exterior.
En canvi a Menorca s’aixequen totes les restriccions nocturnes a l’àmbit social, atesa la seva bona evolució epidemiològica i sanitària.
En el cas de Formentera, la IA14 segueix una tendència descendent i se situa en els 428,4 casos per cada 100.000 habitants, el que també permet retardar les limitacions socials.

Autorització judicial per mesures de seguretat addicionals
Així mateix, el Consell de Govern d’avui també ha aprovat un Acord per demanar al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears l’autorització per poder exigir, per a l’accés a determinades activitats i establiments, la pauta de vacunació completa o el certificat d’haver passat la COVID en els sis mesos anteriors o bé una PDIA negativa, feta 48 hores abans si és un antigen o 72 hores abans si és una prova PCR.

El Govern vol tenir la possibilitat d’exigir aquestes opcions per augmentar la seguretat a grans esdeveniments esportius i culturals que reuneixin més de 2.500 persones a l’exterior (i fins a 5.000) o més de 500 a l’interior (i fins a un màxim de 1.000). Fins que no ho autoritzi el TSJB, les capacitats en tots els actes culturals i esportius han de ser d’un màxim de 2.500 persones a l’exterior i de 500 als espais interiors.

També s’ha sol·licitat l’autorització judicial per poder exigir als visitants dels centres residencials l’acreditació de vacunació completa, haver passat la malaltia o PDIA negativa, per garantir així una major seguretat als usuaris. Així i tot, mentre s’espera el permís del TSJB, es recomana que tot contacte amb residents d’aquests centres es faci seguint aquestes precaucions, atesa l’extrema vulnerabilitat d’aquestes persones.