Retirada la posidònia morta de ses Illetes

172
La màquina retirant la posidònia aquest matí.

Aquest matí ha quedat retirada la posidònia morta a la platja de ses Illetes al parc natural de ses Salines.
La normativa de la manipulació de la posidònia permet la seva retirada a partir del 15 de maig, com es fa cada any, però enguany no ha set possible per l’avaria de la pala mecànica per operar a la platja i la disponibilitat de camions per fer els trasllats.
El retard ha set molt criticat pel grup Sa Unió a l’oposició del Consell de Formentera i per la Federació hotelera i la Pimef, que han manifestat el seu malestar, davant el que consideren una mala imatge per als turistes. El cap de Sa Unió, Llorenç Córdoba ha manifestat que “Podrien haver llogat maquinària externa, com van fer per baixar 40 cm la passarel·la de s’estany”.
Per la seva banda el conseller insular de medi ambient, Antoni Tur ha dit que “Òbviament la neteja de les platges és una prioritat com a gran atractiu turístic de la nostra illa, però s’ha de fer respectant la normativa i l’equilibri de l’ecosistema”.
En els pròxims dies es retirarà la posidònia amuntegada a es Pujols, sempre a primera hora del matí, per evitar molèsties als banyistes.
El que popularment es coneix com s’alga estarà a disposició de la població amb repartiment de franc a aquells veïns que ho sol·licitin per a usos tradicionals com llits per al bestiar i l’aviram, material d’aïllament per a cases pageses o amidament als conreus.