Sa Unió de Formentera es presenta a La Mola

79

Llorenç Córdoba Marí i José Manuel Alcaraz Escandell han demanat el vot per a la coalició, “única alternativa real a l’actual partit en el govern del Consell”.

Els candidats han fet bandera de les propostes de millora per a la Mola, que inclou l’arranjament del carrer Àngela Ferrer i una re zonificació de lloguer turístic.

200 persones van estar presents al dinar de presentació de candidatures de Sa Unió de Formentera, la coalició formada pel Partit Popular de Formentera, Compromís amb Formentera i una representació de persones independents de l’illa, que va tenir lloc en el Col·legi Públic de la Mola. En la seva presentació el candidat a presidir el Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba Marí, s’ha compromès a reduir l’IBI i la taxa de l’aigua, a bonificar als comerços que obrin tot l’any, a crear instal·lacions esportives on no n’hi ha, a cobrir el servei de Policia Local les 24 hores del dia amb més efectius, a doblegar la línia d’ajudes als estudiants que ho fan fora de Formentera, a crear un centre polivalent a Sant Ferran, a assignar un nucli a cada conseller de l’equip per a facilitar el contacte entre ciutadà i equip de govern, a ordenar s’Estany des Peix amb consens, a agilitzar els tràmits d’Urbanisme i a crear nous aparcaments, entre moltes altres mesures. “Portem un programa molt complet, amb mesures molt variades i molt transversal, però això sí, podem presumir d’haver-lo fet amb aportacions de tot el món, i responent a les inquietuds de la majoria de Formentera”, ha assegurat Córdoba Marí.

Per part seva, el candidat a diputat al Parlament balear, José Manuel Alcaraz Escandell, ha assegurat que, a diferència del seu rival, “viu a Formentera els 365 dies i defens a Formentera els 365 dies, inclosos els que hi hagi ple a Palma” i s’ha compromès a “defensar l’interès general, tal com ho va fer Pep Mayans quan era diputat, i que va fer propostes per a tots, no només per a qui li havia votat. Prova d’això van ser les 553 iniciatives que Mayans va presentar, a diferència de l’actual diputada”.

Quant a compromisos concrets, Alcaraz ha assegurat que lluitarà perquè es rebaixa l’ecotaxa a la meitat, se suspengui a l’hivern i es reinverteixi en millorar les zones turístiques abandonades com Sa Roqueta, és Pujols, Ca Marí i l’accés a Maryland; perquè es deroga l’actual Llei agrària “que posa restriccions al camp i que no millora les ajudes als agricultors a alhora que posen traves a qui pretén fer-se una casa a Formentera per viure”; es lluitarà també per “acabar amb les imposicions lingüístiques que fan que a Formentera no vengen els millors professionals de la sanitat i altres matèries”; i per un pla de reforç educatiu que inclogui la concertació d’un centre a Sant Francesc. A més, es treballarà per abaixar impostos com els de successions i donacions, que seran suprimits, i la rebaixa del tram autonòmic de l’IRPF a aquelles rendes menors de 30.000 euros.

Millores específiques per a la Mola
Els candidats han aprofitat per a explicar les seves propostes específiques per a la Mola i el seu entorn rural, “una zona que sembla oblidada en els últims anys”. La número 4 de la llista de Sa Unió al Consell Insular, Vicky Tur, ha assegurat que “arreglarem d’una vegada per sempre el carrer Àngela Ferrer i soterrarem les línies elèctriques”. A més, Sa Unió s’ha compromès a “posar una línia directa perquè els veïns demanin la millora dels camins en mal estat sense haver d’anar a la OAC cada vegada”, també s’impulsarà un nou parc infantil dins del poble “i un transport públic que arribi amb bones freqüències durant tot l’any aquí, no només a l’estiu”.

Per la seva part el candidat Llorenç Córdoba Marí ha destacat la importància de re zonificar el lloguer turístic. “A la Mola no hi ha ni un sol hotel, i és injust que la zonificació del Consell hagi deixat aquesta zona sense poder llogar turísticament ni una sola estada, per això rectificarem aquesta decisió buscant l’equilibri entre places turístiques i la creació d’una bossa de lloguer per a tot l’any”. En matèria de mobilitat, Córdoba Marí s’ha compromès a “demanar un nou conveni de carreteres que permeti crear un nou carril bici cap a la Mola”.