Sa Unió demana el reglament dels fondejos de s’Estany des Peix

29

La coalició de l’oposició, ha presentat una proposició per instar al Consell Insular a iniciar les reunions amb els usuaris per consensuar un reglament per l’ús dels fondejos projectats a s’Estany des Peix.
El portaveu del grup, Llorenç Córdoba, ha recordat que “el projecte de regulació de fondejos està pendent de la concessió administrativa de la Demarcació de Costes i el Consell està pendent de la resposta d’aquest organisme”. Així i tot, segons Sa Unió això no impedeix que es pugui començar a elaborar el reglament que regularà l’ús d’aquests amarraments i determinarà quines embarcacions en podran fer ús i en quines condicions. Sa Unió també recorda que la despesa d´aquest projecte està previst que sigui finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible, per la qual cosa el projecte s’ha d’executar abans del 31 de desembre de 2020. I per llavors, el reglament ha d’estar
redactat, consensuat i aprovat.
El portaveu de Sa Unió posa èmfasi en recordar el compromís públic davant la població que es va treure al Consell de què aquesta norma s’elaboraria de manera consensuada entre l’Administració i els usuaris.
Per tal motiu, Córdoba considera que “s’ha de començar l’abans possible per poder complir els terminis i arribar a la fi del projecte amb el reglament ja en marxa”.