Sa Unió demana que es restableixi el funcionament orgànic del ple del Consell

36

El partit de l’oposició demana que aprofitant que la tecnologia permet fer plens telemàtics, que la institució insular restableixi el normal funcionament, ja que no se celebren plens ni comissions des del 25 de febrer, pel decret d’estat d’alarma.
Aquesta petició, dirigida a l’equip de govern de GxF i PSOE, es realitza «per a poder garantir l’exercici de control i la participació en els assumptes públics de totes les forces representades en la institució». Així mateix, des de Sa Unió recorden que «sols el ple pot aprovar les mesures essencials i urgents necessàries per a intentar minimitzar els efectes de la crisi en la societat i economia de l’illa».

Sessions per mitjans electrònics i telemàtics
El portaveu de la coalició, Llorenç Córdoba, ha puntualitzat que «des de la declaració de l’estat d’alarma sols s’han celebrat algunes juntes de portaveus per via telemàtica, que només han servit perquè s’informi l’oposició de les gestions realitzades entorn de la situació de crisi, però sense possibilitat de votació ni que quedessin registrades en cap acta». Córdoba apel·la al decret llei de 31 de març, on s’estableixen mesures complementàries i urgents a causa de la crisi de la Covid-19, i que permet que les sessions dels òrgans col·legiats de les entitats locals puguin fer-se per mitjans electrònics i telemàtics quan es donin causes de força major com actualment.