Sa Unió demana que la diàlisi es torni a fer a Formentera

73

Sa Unió de Formentera demana que el ple del Consell de Formentera insti al Govern de les
Illes Balears a reprendre el servei de diàlisi a l’Hospital de Formentera. Aquesta petició es va iniciar a partir d’una recollida de signatures en diferents establiments de l’illa per iniciativa popular demanant que aquests pacients no haguessin de desplaçar-se a l’illa d’Eivissa per poder ser tractats. La formació afegeix que aquest tractament ja s’havia ofert per l’Hospital de Formentera en anys anteriors disposant de personal i equipaments propis per a això.

Tres pacients afectats
Des de Sa Unió s’explica que actualment hi ha tres pacients a Formentera que necessiten d’aquest tractament i han de desplaçar-se tres dies a la setmana a l’Hospital de Can Misses a Eivissa. En cada ocasió l’ambulància els recull en el seu domicili i els deixa al port de la Savina per agafar el vaixell a Eivissa, on són recollits per una altra ambulància que els condueix a l’hospital eivissenc. Acabat el tractament, aquestes persones són recollides per una altra ambulància que les acompanya fins al port d’Eivissa. Un cop a Formentera, una altra ambulància s’encarrega de portar-les fins al seu domicili.
Diverses patologies
Sa Unió de Formentera afegeix que aquests pacients que requereixen diàlisi, solen patir diverses patologies de manera simultània i amb el temps van patint les conseqüències limitant així la seva mobilitat. Al mateix temps, i en aquesta situació de pandèmia, la formació incideix que cal recordar que són pacients d’alt risc pel qual hauria de recomanar evitar aquests trajectes continuats que poden augmentar les possibilitats d’exposició a virus i contagi.