Sa Unió demana una llanxa de Salvament Marítim a Formentera

57

La coalició de l’oposició del Consell de Formentera, demanarà en el proper ple que l’equip de govern demani als ministeris d’interior i foment, la presència d’una embarcació del Servei de Salvament Marítim de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim, respectivament al Port de La Savina.
Davant de l’increment del transit marítim en la temporada turística, amb una mitjana de 2.000 embarcacions diàries a Es Freus, es multiplica el risc d’accidents i d’incompliments de la normativa marítima i ambiental.
Sa Unió recorda en una nota de premsa, que l’any 2017, la Guàrdia Civil va disposar d’una base a La Savina de servei marítima el que va “suposar un efecte dissuasiu i una resposta ràpida davant les emergències” i lamenta que no es donés continuïtat a aquesta iniciativa.
Aquesta necessitat recorda Sa Unió, s’ha reivindicat en ocasions anteriors i va ser recolzada per totes les forces polítiques al ple del febrer de 2019, així i tot, l’illa “continua sense comptar amb aquests serveis, en uns moments en què s’han incrementat l’arribada de pasteres”.