Sa Unió denuncia que el ple del Consell rebutja mesures d’ajuda a la població

44

La coalició de l’oposició, Sa Unió, va presentar 5 propostes al ple del passat divendres, “per incentivar i ajudar a l’economia dels ciutadans de Formentera, abastant àrees com educació, agricultura i economia”. Segons la nota de premsa de la coalició, es mostren sorpresos “pel rebuig de l’equip de govern de GxF i PSOE a les mesures per ajudar a la població enmig de la pandèmia”.
Una de les propostes presentades feia referència a “la prolongació del període de bonificació de diversos impostos i taxes que afecten famílies, autònoms i empreses de Formentera”, una iniciativa que perseguia donar “tranquil·litat als ciutadans de l’illa, i sobretot per reduir l’impacte econòmic”. Sa Unió afegeix que “l’equip de govern, GxF i PSOE, hi ha votat en contra”.
“Una altra proposta rebutjada per l’equip de govern”, agrega el comunicat, “es refereix a la utilització privativa de les instal·lacions municipals i la prestació de serveis o realització d’activitats esportives, així com per a la utilització de les instal·lacions i serveis de les escoles i l’escola d’estiu, la taxa de l’Escola de Música i Dansa o per la prestació de serveis a l’Escorxador, i en últim lloc la bonificació de les visites al far de la Mola”.
Sa Unió subratlla que “el govern d’esquerres del Consell de Formentera tampoc ha donat suport a la proposició referent a l’àmbit educatiu per ajudar econòmicament a aquells alumnes que adquireixen els llibres de text fora del programa de reutilització de llibres, independentment de quins siguin els motius de necessitat pels que les famílies ho facin”.
Pel que fa al sector primari, indica la nota, “tampoc s’ha donat suport a la proposta de Sa Unió destinada a augmentar les ajudes als agricultors professionals de l’illa de Formentera, per complementar les ajudes directes que reben la cooperativa i associacions principalment per al seu manteniment. Aquests ajuts reclamats per Sa Unió, són ajudes en procediment de concurrència, ajudes que han d’arribar directament als agricultors, segons els tipus d’instal·lacions. També s’ha demanat que es facilitin” i s’accelerin “els tràmits de llicències en la creació d’infraestructures vinculades al camp, que vagin vinculades a una subvenció i que, a més, disposen d’un temps definit, ja que el fet que es retardin les llicències urbanístiques ha suposat, i pot seguir suposant, la pèrdua d’aquestes subvencions als agricultors pel retard en l’execució pel fet que el Consell no atorga les llicències pertinents en els terminis marcats per llei, proposta que ha estat rebutjada per GxF-PSOE”.
En canvi, Sa Unió assenyala que “sí que s’ha aprovat la proposta transaccional de Sa Unió sobre la demanda plantejada per donar resposta a la petició dels veïns del poble de la Mola per dotar-lo d’un parc infantil i una zona de psicomotricitat per als més grans, ja que l’equip de govern s’ha compromès a parlar amb les associacions de veïns i gent gran, l’APIMA del CEIP la Mola i el mateix centre per millorar les instal·lacions actuals ubicades al recinte escolar de la vila”.