Sa Unió exigirà explicacions a Escandell per les relacions amb l’empresa Regio Plus de Jaume Garau

85

Sa Unió de Formentera PP-Compromís ha anunciat avui que demanarà al Consell de Formentera que li sigui facilitada tota la documentació relacionada amb les adjudicacions a les empreses Regio Plus, vinculada al “gurú” de MÉS Jaume Garau, i Hidria sobre la regulació dels fondejos al litoral de Formentera després de la publicació avui de la notícia a Periódico de Ibiza y Formentera: que “algú del Consell de Formentera ajudava a les empreses condemnades” per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència CNMC per integrar, suposadament, un càrtel per a l’obtenció de contractes menors en institucions de tot el país.
Així mateix, el portaveu de la coalició formada per PP i Compromís, Llorenç Córdoba, exigirà explicacions al conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell perquè aclareixi les possibles relacions de la institució amb el càrtel condemnat i recorda que la institució “s’ha gastat 100 mil euros en estudis sense tenir competències en la matèria” de la regulació dels fondejos, que encara no existeix.
Des de Sa Unió afegeixen que se sol·licitarà tenir accés a tots els correus electrònics creuats entre el Consell de Formentera i les empreses del càrtel. A més, consideren indispensable que la institució “aclareixi pel bé dels ciutadans i de l’interès general tota la seva implicació amb Regio Plus i Hidria“.
Finalment, ha sol·licitat també al PSOE que exigeixi una explicació al seu soci GXF sobre aquestes adjudicacions realitzades durant la passada legislatura.