Sa Unió vol reformar la depuradora i substituir l’emissari

13

Sa Unió de Formentera ha presentat les seves propostes en matèria de Medi Ambient i que se centren en tres vessants: el manteniment del Parc Natural, la reordenació de s’Estany des Peix i la reforma de l’estació depuradora “per a garantir la claredat de les nostres aigües”.

El candidat a la Presidència del Consell Insular, Llorenç Córdoba Marí, ha explicat que “reformarem l’estació depuradora per a adequar-la a la demanda actual i futura, així com la substitució i el desplaçament de l’emissari submarí de es Caló  de s’Oli, allunyant-ho de la costa”. A més, Sa Unió de Formentera “tancarà el cicle l’aigua, potenciant a la comunitat de regants per a reduir al mínim l’abocament d’aigües tractades al parc natural”.

Un altre dels punts als quals s’ha referit Córdoba Marí és a la regulació de s’Estany des Peix. “Consensuarem amb els usuaris la regulació d’aquest espai, mitjançant boies ecològiques i pantalans flotants amb la prioritat de recuperar els hàbitats naturals i garantint als usuaris que tindran servei de llum i aigua per als pantalans, magatzematge, restauració dels molls, tractament de residus i espai per a estacionar vehicles”.

Referent a això la integrant de la llista Ana Negre ha explicat que “no es pot seguir amb un Consell que ha deixat morir s’Estany des Peix, amb projectes que han costat milers d’euros, però s’han fet d’esquena als usuaris i han acabat en calaixos”.