Salut diu que es va activar la segona ambulància el dia del tiroteig

102

La Conselleria balear de Salut ha contradit avui als sindicats mèdics que van denunciar que el dia del tiroteig a Formentera només hi havia una ambulància operativa. L’IB Salut assegura que la segona ambulància es va activar.
Continua la polèmica entorn de l’assistència mèdica de les emergències a Formentera, a l’espera de la construcció de la base definitiva del 061.
En el tiroteig del passat dijous es van produir tres ferits: l’agressor que va ser traslladat en l’ambulància de suport vital bàsic a l’hospital de Formentera a on va morir per la gravetat de les ferides que li havien provocat el tret al cap que es va tirar, d’altra banda, el seu nét de 22 anys amb ferides greus a un peu i un braç i la nora de 49 anys amb una ferida lleu en un braç. Els dos darrers ferits van ser traslladats a l’hospital per vehicles de la policia local i la guàrdia civil.
Els sindicats d’emergències van denunciar aquesta situació, ja que Formentera a l’hivern només compta amb una ambulància de suport bàsic amb metge i infermer de l’hospital i una altra ambulància de suport bàsic el personal de la qual ha de ser mobilitzat pel 112
La presidenta del Consell, Ana Juan ha manifestat avui a Formentera Ràdio que
“La segona ambulància va ser activada pel 112 el dia del tiroteig amb personal mèdic desplaçat des d’Eivissa en helicòpter”.
Segons explica la presidenta, “Formentera compta amb una ambulància Alfa amb personal mèdic de l’hospital i una altra Bravo, que està preparada i que en cas d’haver d’actuar ha d’activar el 112”.
Juan ha manifestat que “L’assistència en emergències està garantida a Formentera”.
La crida d’atenció per part dels sindicats mèdics, respecte de l’assistència sanitària a l’hivern a Formentera ve de llarg, ja que el passat mes de novembre van denunciar la retirada del personal de la segona ambulància.
El que està clar és que a Formentera, tothom espera la construcció de la base definitiva del 061 al més aviat possible. Ana Juan declara, que ha demanat a la conselleria que els tràmits per l’inici de les obres de la nova base “siguin els més ràpids possibles i que un cop s’incorpori el personal de reforç del 061 a l’inici de temporada, ja no marxin fins a la inauguració del nou servei”.
El reforç sanitari s’implementa cada estiu al voltant del mes de juny i fins al final de la temporada turística, el que demanen els sindicats és que aquest s’avanci al mes d’abril i no es desmantelli fins que es posi en marxa la base definitiva del 061.