Sant Francesc va ser una festa, tot i no ser festiu

38

El patró de Sant Francesc Xavier, no ha set festiu enguany a Formentera, ja que la festa local es va celebrar al Juliol per Sant Jaume.
Però les ganes van poder fins i tot amb la pluja i el vent i fins i tot la majoria de comerços van tancar les seves portes per poder gaudir de les activitats.

Frit de Polp d’es “Forn”

Per agafar forces, de bon matí, l’Associació gastronòmica Es Forn va oferir un frit de polp tradicional que incialment es volia fer a la plaça per que els assistens poguessin veure l’elaboració, però que el mal temps va recomanar elaborar a la carpa del Jardí de Ses Eres a on els hi va quedar igual de bona.

Arròs de matances des “Forn”

I per dinar, la mateixa Associació es va traslladar a la carpa de sa Senieta per cuinar un arròs de matances que els va quedar de primera, com és habitual des de fa alguns anys.

A la tarda, l’església de Sant Francesc es va omplir per assistir a la Missa dedicada al patró, tot i que després la processó no es va poder celebrar pel mal temps. Els molts assistents si van poder gaudir del ball pagès i les orelletes i els bunyols, protegits a l’interior de la carpa.
El mal temps van fer que la torrada i l’actuació de Verònica San Juan, s’hagin emplaçat per a més endavant.