Sara Valls (Restaurants Carmen i Janis) al Saló de Gourmets de Madrid

102
La xef Sara Valls

El Saló de Gourmets es la fira d’alimentació més gran d’Europa i un dels referents més prestigiosos del món amb cuina d’alta gama.
El govern balear està mostrant La garrova, el porc negre, les gambes de Sóller, el pebre de tap de cortí o la llampuga han estat, aquest dimarts, els protagonistes de les demostracions culinàries a l’estand de les Balears ‘Quatre illes per assaborir’ del Saló Gourmets de Madrid.
Així, Cati Pons ha cuinat calamars farcits de peix de temporada, gambes de Sóller, amb salsa i patató; Jose Cortés ha elaborat una coca de garrova i oli de Mallorca (DOP), amb escabetx de llampuga; i Igor Rodríguez, un bao de pebre de tap de cortí, porc negre i iogurt d’albercocs de Porreres. També s’ha fet tasts i explicacions sobre vins, en concret de blancs i negres de la Denominació d’Origen Pla i Llevant, i de begudes espirituoses, a càrrec de Gabi Lucas, de l’Associació Balear de Sommeliers (ABS).

Aquest dimecres, a més, es cuinarà i donarà a tastar un plat de Mallorca, un de Formentera i un de Menorca. Sara Valls farà una ensalada pagesa de Formentera, Sílvia Anglada cuinarà una recepta de Fra Roger com és la vedella de Menorca amb ceba i tàperes, i Miquel Gelabert, un frit mallorquí amb caragols i allioli de patata.