Ses Eufabietes recupera l’agricultura tradicional a la seva finca

63

Els apartaments i el restaurant Ses Eufabietes s’ubiquen a la finca del mateix nom, que té una extensió superior a les 50 hectàrees i són gestionats pel Grup Boned Escanellas, S.L., actual propietari de Ses EufabietesCasbah, Apartaments Roca Plana i el Restaurant Aiguaisal.
El passat mes d’octubre la societat va donar una passa endavant, fent una important inversió per rehabilitar i recuperar els recintes cultivables de la finca, com a homenatge als anteriors propietaris d’aquesta, Don “Pepito” Morales i la seva dona, Doña Rita Juan que sempre havien manifestat el seu desig de què la propietat fos treballada i conreada.
Amb aquesta iniciativa i amb la creació d’Agroturisme Cas Majoral, S.L., del mateix grup d’empreses de la família Boned Bufí, s’han recuperat tots els terrenys agrícoles amb la plantació de cultius d’ordi, civada i “blat xeixa” en un total de 4,2 hectàrees. També s’han rehabilitat les parets de pedra seca de la finca de Ses Eufabietes, seguint el mètode tradicional.
Ben aviat començarà la sembra de 1.000 oliveres de les varietats arbequina, picual i koroneiki així com l’hort ecològic per subministrar producte de proximitat i de màxima qualitat als restaurants del grup. D’aquesta manera es creen llocs de feina estables i de llarga durada i es fa realitat el somni dels antics propietaris d’aquesta finca ubicada a la zona des Mal Pas, a la banda de Migjorn.