Sessió plenària de comiat del diputat de Formentera al Parlament

20
Imatge d'arxiu d'Antoni J. Sanz al Parlament

El diputat per Formentera al Parlament, Antoni J. Sanz ha participat avui en el seu darrer plenari com a diputat en aquesta legislatura, en virtut del pacte entre GxF, PSOE i IU i ho ha fet donant suport tres iniciatives del Govern: el decret de mesures urgents en matèria urbanística; el Projecte de Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO); així com la coneguda com a «nova llei de l’esport». Tots tres han prosperat durant el que ha estat el darrer Ple al Parlament del diputat per Formentera.

Sobre la LECOSanz ha fet èmfasi en el fet que «a la petita de les pitiüses» tenen ben clar que la protecció del territori i dels espais naturals «és cabdal per a poder disposar d’un futur econòmic perquè el patrimoni ambiental és també el nostre major valor».

Sanz ha dit que la LECO fa possible «la compatibilitat entre l’activitat humana i el medi natural» i permet fer passes per «reintegrar la naturalesa en les nostres vides», en el sentit que exigeix la Unió Europea per a 2030.

«Es tracta de mesures que garanteixen una gestió i resposta eficaç davant les agressions al medi natural, per exemple mitjançant la implantació d’un protocol de bioseguretat, la creació del Catàleg d’espècies exòtiques invasores de les Illes Balears, l’actualització del règim de protecció cautelar existent, la creació d’un procediment d’urgència per a la declaració d’un espai natural protegit, la possibilitat d’adoptar mesures preventives per salvaguardar els valors naturals d’un determinat espai en perill o l’enfortiment dels mecanismes per garantir la restauració ambiental d’una zona a conseqüència de la seva alteració», ha explicat.

Sobre la ‘nova llei de l’esport’, Sanz ha afirmat que ha de donar resposta no només a un canvi de paradigma pel pas del temps sinó també «a les peculiaritats que suposa el fet insular i, especialment, a la triple insularitat de Formentera que, altrament, podria ser un factor d’inequitat». Al respecte, el diputat ha celebrat la inclusió d’una esmena perquè es tengui en compte «la singularitat de les competicions pitiüses».

Sanz també ha volgut destacar que la llei aposta clarament «per la igualtat entre homes i dones i la defensa dels drets LGTBI», així com la «importància de la llengua catalana a tots els vessants de la vida».

Afectuós homenatge dels companys parlamentaris
Antoni Jesús Sanz ha rebut un carinyós homenatge de tots els diputats de forma unànime, fins i tot dels més allunyats ideològicament, el que demostra la seva gran vàlua personal i que el seu pas pel parlament ha set carismàtic, per la qual cosa ha rebut l’afecte dels seus companys.