Sílvia Tur: “Hem d’ampliar l’institut Marc Ferrer”

154

La diputada formenterera al Parlament Balear, Sílvia Tur en declaracions a Formentera Ràdio ha manifestat que una de les prioritats de la seva tasca a l’hemicicle, serà millorar temes educatius a Formentera: “En secundària, l’Institut Marc Ferrer necessita urgentment una ampliació amb 4 noves aules. La implementació de l’aula de cuina a set molt important, i això demostra que hem de fer una oferta d’FP més completa”.

La parlamentària també s’ha referit al CEIP Mestre Lluís Andreu com “un centre que es va inaugurar fa 40 anys i que necessita reformes i posades al dia i hi ha molta feina a fer”.
I en matèria d’educació infantil “a final de legislatura passada es va signar un pacte per millorar els recursos de les escoletes públiques i ampliar el nombre de places i hem de reclamar que s’apliqui”.
Transport marítim
Sílvia Tur també ha manifestat el seu malestar pel fet que el decret de transport marítim hagi estat aturat els darrers 4 anys de govern balear i en aquesta nova legislatura el primer que farà serà presentar una interpel·lació per demanar en quin punt està el Decret que ha de venir a millorar les connexions marítimes amb Eivissa en les primeres i darreres hores del dia.

Aquest decret també “hauria de regular, les excursions d’un sol dia que són molt nombroses i causen importants efectes col·laterals”. Així com el fet que en determinats horaris surtin 4 barques alhora en mig d’un parc natural “aquest fet ja està tenint conseqüències nefastes pel nostre medi ambient”.

Pel que fa a les freqüències horàries, Sílvia Tur diu que: “No és a les navilieres a qui hem d’apuntar, que estan fent la seva feina. És el govern qui té una ferramenta com la llei de Transport Marítim aprovada el 2010 i que permet regular totes aquestes qüestions per raons mediambientals. I així ho exigirem, perquè és el deure del govern balear”.
Sílvia Tur serà la convidada de “Desperta Formentera” el pròxim dilluns a les 9,30 del matí.