Sol Courrèges dona a Medi Ambient una obra feta amb plàstics

301

La direcció general de Residus i Educació Ambiental va rebre ahir, per part de l’empresa Indra, l’obra d’art «Blue Action 2020: La Mar a les nostres mans» que ha estat confeccionada amb plàstics i residus recollits per voluntaris durant l’European Clean Up Day d’enguany.

L’obra ha estat elaborada per l’artista Sol Courrèges Boné, resident a Formentera i especialitzada en la creació d’art a partir de materials provinents del reciclatge. Consisteix en quatre guants farcits amb part dels plàstics recollits pels voluntaris dia 19 de setembre d’enguany, en una acció de voluntariat impulsada per la conselleria de Medi Ambient i Territori i Indra,

El missatge que vol reflectir l’obra és que la unió d’aquells guants que fem servir per recollir residus seria la clau per entre tots evitar que vagin a la mar. El blau verdós reflecteix el gran actiu de les Illes Balears: la mar, la seva diversitat i la importància socioeconòmica i mediambiental que té per a les Illes Balears. Aquesta obra representa el compromís i la col·laboració de la societat balear per entre tots aconseguir l’objectiu de reduir, reciclar i reutilitzar i evitar que els residus vagin a la nostra mar.

L’obra forma part de la iniciativa presentada a la Setmana Europea de reducció de residus juntament amb un webinar organitzat per Indra sobre la digitalització de l’economia circular.

Aquesta iniciativa promou mitjançant l’acció ciutadana, la col·laboració publicoprivada i l’art visual impulsar un missatge positiu, d’acció i unió, que generi un impacte en cada un dels actors de la cadena, assumint cadascun una part del problema i de la solució.

Els residus es van recollir el passat 19 de setembre als voltants del torrent de na Bàrbara, a Palma. Dels residus recollits, es van seleccionar aquells que poguessin reciclar-se i reutilitzar-se i gràcies a diverses empreses (HumiclimaTransmediterrania i Transmapi) s’enviaren a l’artista, a Formentera.