“Tato”, pacient de diàlisi de Formentera: “Per fi han vist que això és insostenible!”

166
Francisco, Carlos i Tato han de viatjar tres cops per setmana a Can Misses.

Aquesta ha set la reacció que ha tengut José Ignacio Monge “Tato” un dels tres pacients formenterers que tres voltes per setmana s’han de desplaçar a Can Misses per sotmetre’s al tractament de diàlisi per superar la seva insuficiència renal.
En Tato té 62 anys i els altres pacients, Carlos Tur en té 67 i en Francisco Mayans, 82 i la mobilitat reduïda i per a ells aquest viatge d’anada i tornada dia si i dia no és un autèntic suplici, pel que han recollit més de 3.000 signatures de suport perquè el tractament es torni a reinstaurar a l’Hospital de Formentera.
El Parlament ha aprovat que la diàlisi torni a Formentera
En aquest sentit aquesta tarda el Parlament ha aprovat per unanimitat que el servei de diàlisi es torni a oferir a l’hospital de l’illa a partir del 2021, amb el que els pacients podran veure millorada la seva qualitat de vida.
La diputada per Formentera Sílvia Tur, que ha defensat la Proposició No de Llei, ha valorat de forma molt positiva «l’empatia i predisposició mostrada per tots els grups» i, en especial, ha agraït al Govern que hagi recapacitat en la seva decisió de restablir el servei de diàlisi que s’havia desmantellat l’any 2009.
La diputada ha obtingut també el vot favorable de tots els grups perquè es contracti un infermer o infermera per atendre els pacients crònics de l’illa, així com personal qualificat per fer servir el TAC d’urgències, aparell que fins ara no es podria emprar en cas de necessitat urgent per manca de sanitaris formats. Tant el personal per a TACS d’urgència com el personal d’infermeria per a casos crònics seran una realitat dins el 1r trimestre de 2021.
Ara caldrà veure quin seguiment es fa d’aquests acords i quan s’acaben materialitzant.