Tens una pregunta per la candidata?

48

No es pot negar que el format va ser sorprenent. No podem dir original, perquè estava inspirat en el programa televisiu “Tengo una pregunta para usted“.
De fet aquesta era la intenció: un format de preguntes a la candidata a la presidència del Consell Ana Juan, envoltada pels seus simpatitzants i acompanyada dels membres de la llista i Alicia Homs, número 17 de la llista socialista al Parlament europeu.
L’acte anunciat als mitjans de comunicació i xarxes socials, també va ser retransmet en directe i va abordar temes com la problemàtica de l’habitatge, l’augment del cos de policia, les subvencions esportives, l’Estany des Peix, el petit comerç o la joventut.
Un esdeveniment dinàmic, en el qual Ana Juan es va comprometre a ajudar el petit comerç, “reforçar-lo i obrir una línia d’ajuts”, augmentar el cos de policia per “a cobrir les necessitats i millorar la seguretat de Formentera tot l’any”, implantar el Pla de Joventut, replantejar el Casal de Joves i crear un Consell Insular de Joventut, per tal que els joves se sentin implicats en la presa de decisions de l’illa.
Pel que fa a les subvencions esportives, la candidata socialista, va garantir que ajudaran als esports minoritaris, que ajustaran el finançament a les necessitats de cada associació i que faran un estudi, “perquè hi hagi per tots i que se sentin emparades per la institució”.
En el transcurs de l’acte, la candidata també va prometre que, si governa, “millorarem el conveni de carreteres i farem un carril bici ràpid i segur, perquè els residents puguin fer-lo servir per anar a fer feina, perquè el vehicle més sostenible és la bicicleta”. També va afirmar que dinamitzarà la cultura a St. Francesc, remodelarà el Cinema de Formentera i crearà un Pla Director que reguli l’àmbit cultural.
De la mateixa manera, Rafa Ramírez i Alícia Homs van exposar les seves idees als assistents que els van inquirir.
El conseller va dir que “és lícit que una iniciativa privada vulgui construir una escola, referint-se a ca ses Monges, però afirmà que només es concertaria amb aquesta escola si la pública no té prou places per cobrir les necessitats educatives”, tal com marca la normativa.

Per la seva banda, Alícia Homs, va informar de la posada en marxa d’un Pla de Formació pels joves que donarà feina als llicenciats durant sis mesos al Govern Balear, i treballarà per fer possible que “Europa dugui a terme un programa de joves qualificats, per oferir-los feina durant divuit mesos a les institucions públiques”.

Habitatge i Llista sexta de l’Estany
De l’habitatge, Ana Juan va afirmar que era “conscient d’aquest problema que fa fugir els professionals de l’illa”, va dir que s’implicaria al màxim per potenciar la cessió de terrenys per a promocions de VPO i va agrair al PSIB, per donar sortida a la Llei turística, “un marc legal que ha possibilitat la zonificació turística que florirà habitatges pels residents que els necessiten”.
Finalment, en relació a la regulació de l’Estany des Peix, es va mostrar obertament a favor, però va destacar la importància de fer-ho simultàniament amb la creació de la marina seca i el club nàutic, per tal de “donar una alternativa fiable a tots els usuaris i garantir que ningú es quedi fora”.