Toni Costa denuncia l’arbitrarietat de “L’oficina socialista d’anticorrupció”

18

El portaveu del Govern balear, Toni Costa, ha denunciat l’ús arbitrari de l’esquerra amb l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció, a la qual s’ha referit com a “oficina socialista antioposició“: “per què els ciutadans hem de pagar 1,5 milions per les mateixes funcions que ja fa la Fiscalia, la Intervenció General i la Sindicatura de Comptes?”.

En la rèplica a Pilar Costa, ha ironitzat que “aquest ens no va detectar cap irregularitat amb la vacunació dels alts càrrecs socialistes, els contractes d’emergència del Ib-Salut amb advocats socialistes, l’incompliment de normativa d’Armengol en el Hat Bar aquella nit o en el cas Ports, que vostè coneix una mica”, en relació a la participació de Pilar Costa en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears.

Costa ha afegit que, a la fi de setembre de l’any passat, l’oficina “va rebre una denúncia de possible corrupció a l’Ajuntament de Sant Josep i la va arxivar immediatament perquè Fiscalia ja feia la seva labor. Però l’oficina no va detectar res i, això sí, el passat 13 de juny l’alcalde socialista de Sant Josep, funcionaris i constructors van ser detinguts per la Guàrdia Civil i fins i tot van passar diversos dies en el calabós. Va detectar alguna cosa l’oficina anticorrupció? No, absolutament res, però contra el president del Consell la seva oficina la va enviar directament a Fiscalia sense ni tan sols donar tràmit d’audiència. Això és el que fa la seva oficina”.

El diputat ha recordat que els informes de la Sindicatura també han posat en evidència la gestió econòmica de l’oficina, detallant deficiències en la contractació, pagaments irregulars de plusos o carreres professionals pagades injustificadament: “i l’ens que ens ha de controlar és el que incompleix les normes?”.