Torna a obrir al públic el Far de La Mola

16

Aquest divendres tornarà a obrir el Centre Cultural del Far de La Mola amb horari de visita de dimarts a dissabte entre les 10 i les 14 hores i amb entrada gratuïta per a tots els residents de les Illes Balears. A causa de la crisi sanitària del Coronavirus, el Consell de Formentera ha decidit ampliar la bonificació a tots els residents de l’arxipèlag per continuar difonent el patrimoni marítim i cultural de Formentera. Pel que fa a la resta de visitants, el preu de l’entrada general serà de 4,5 € i la reduïda, per a pensionistes i estudiants de 2,5 €.

L’obertura del far ve acompanyada de mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. L’aforament màxim del recinte s’ha situat en 20 persones, les visites en grup podran ser de fins a 20 persones, sempre que es mantengui la distància de seguretat interpersonal de dos metres. Els visitants hauran d’esperar fora del centre respectant la distància interpersonal, fins que el personal del Far els indiqui que poden entrar. La visita al Far es farà en un circuit únic, respectant l’entrada i sortida. A més, és obligatori l’ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres. També hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels usuaris. Així mateix es reforçarà la higiene i neteja de la instal·lació.

Un edifici emblemàtic
L’Edifici del Far de La Mola és un clar exemple de l’enginyeria civil, projectat per Emili Pou Bonet i construït el 1861, acull un espai cultural i de difusió del patrimoni marítim de Formentera. Aquest nou espai es divideix en dues àrees expositives. D’una banda, una exposició permanent amb el mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.