Torna la barca de les 22.30 d’Eivissa a Formentera

82

El pròxim dilluns, la línia que uneix Eivissa amb Formentera tornarà a tenir disponible el trajecte de les deu i mitja de la nit. Així ho ha anunciat avui al Parlament el conseller de Mobilitat, Josep Marí Ribas, després de negociar-ho amb la naviliera Trasmapi.
En resposta a la pregunta del diputat de Formentera, Antoni Jesús Sanz, el conseller ha dit que “De moment Trasmapi ha anunciat que recupera aquest servei i ara cal veure com li podem acabar de donar un caire més formal a aquest acord, tant necessari per a Formentera”.
El passat 1 d’octubre amb el canvi d’horaris de les barques de Trasmapi, van deixar d’oferir el servei de les 10 i mitja de la nit, que fins ara venia fent la naviliera. Aquest servei tot i que deficitari, tal com a manifestat l’empresa, pels pocs viatgers que transporta, és molt important per a Formentera, ja que l’utilitzen els estudiants de cicles formatius a Eivissa o els de la UNED, a més de pacients que hagin hagut de ser atesos a l’hospital de referència, així com usuaris del darrer vol provinent de Mallorca, que sense aquesta barca han de fer nit a Eivissa. El diputat Sanz ha manifestat al conseller: “Aquesta barca no és una més, és un dret per a garantir la mobilitat dels ciutadans de Formentera”.
De moment dilluns hi tornarà a haver barca a les 10 i mitja, ara caldrà veure com s’acaba resolent aquest assumpte, si serà el govern qui assumirà els costos o s’acabarà licitant aquest servei. La barca de les 6 del matí de Formentera a Eivissa segueix funcionant assumida per Baleària.