Tornen les pasteres a Formentera

55

La Guàrdia Civil de Formentera ha detingut aquest matí a 17 persones que podrien ser de nacionalitat algeriana i ha localitzat una pastera prop del varador de s’Estufador a La Mola
Segons fonts de la investigació els arrestats haurien arribat en dues embarcacions de petita eslora, una ha set trobada i remolcada fins al Port de La Savina i de l’altra de moment no se’n sap res, el que fa pensar que podria haver arribat també avui, o ara fa alguns dies.
Dos dels migrants detinguts presumptament haurien forçat la finestra d’una casa propera a la zona d’arribada que estava desocupada, per passar-hi la nit, ja que no s’ha trobat a faltar res. La delegació del Govern ha manifestat que tots els detinguts se sotmetran a proves PCR per detectar la Covid-19
Al llarg de tot el matí la Guàrdia Civil ha mantengut una vigilància constant, per terra, mar i aire i l’helicòpter ha sobrevolat La Mola en diverses ocasions. No es descarten noves detencions.
Aquesta és la primera embarcació ocupada per migrants arribada a Formentera en aquest 2020, mentre que a Eivissa la setmana passada van ser arrestades 11 persones en arribar amb una pastera a Santa Eulària i altres dues embarcacions han arribat enguany, una a Es Cubells i l’altre a Cala Tarida, en el que pareix una ruta que ja està consolidada, si tenim en compte que avui també han arribat dues embarcacions a Mallorca i s’ha detingut a 40 persones.
Hem de recordar que l’any passat les Pitiüses van registrar una xifra rècord amb l’arribada de 320 immigrants en 24 embarcacions.